Pora na refleksję.

Opole dnia, 28.07.2018r

Pora na refleksję

Szanowny Panie Stanisławie Karczewski, jest Pan Marszałkiem Senatu, często zwanego Izbą Refleksji i czas najwyższy na Pańską indywidualną głęboką refleksję. Ilość bzdurnych wypowiedzi, które wypuścił Pan w eter jest przeogromny a cytując klasyka „jest porażająca”. Często słuchając Pańskich wypowiedzi odnosi się wraże-nie, że Pańskie wypowiedzi w sposób zdecydowany wyprzedzają myśli. Powinien Pan wreszcie zrozumieć, że hasło Jacka Kurskiego „ciemny naród to kupi” jest już nieaktualne. Nasi Rodacy rozumieją znacznie więcej z tej polskiej rzeczywistości niż się Panu wydaje. Jest to efekt skutecznej w ostatnich trzech latach edukacji PiS-u, chociaż nie w kierunku, w którym z pewnością chciałaby Pańska partia.

Godności, honoru i przyzwoitości nie zapewni Panu Prezes Jarosław Kaczyński. One są bowiem efektem Pańskiej postawy w działalności publicznej. Warto więc udzielić sobie odpowiedzi na bardzo istotne dla każdego rozsądnego człowieka pyta-nie, czy ten chwilowy zaszczyt bycia Marszałkiem Senatu wart jest poświęcenia tych najważniejszych dla każdego człowieka wartości?

Unia Pracy w Opolu

Od administratora: Panie doktorze Karczewski, to nie prosektorium,  my słyszymy  Pana.