Unia Pracy – Dolny Śląsk

Unia Pracy – Dolny Śląsk - Unia Pracy

Jedziemy na oparach…

…Jedziemy na oparach”

W Nowej Trybunie Opolskiej ukazał się wywiad Agatona Kozińskiego z Jarosławem Gowinem. W kontekście tego wywiadu przedstawiamy krótki komentarz do dwóch stwierdzeń Premiera.

W trzecim roku rządów jedziemy na oparach” stwierdził w wywiadzie Premier Jarosław Gowin. Parafrazując tą jego wypowiedź można stwierdzić, że pierwsze 2 lata rządów PiS-u to była nauka jazdy bez instruktora super szybkim samochodem. Ta jazda bez trzymanki zdemolowała wszystko wokół. Dzięki Bogu, że skończyło się paliwo i mamy jazdę tyko na oparach, co wskazuje na jej nieuchronny koniec. Teraz Rząd PiS będzie miał czas na chwilę refleksji i przystąpienie do usuwania wszystkich wcześniej wyrządzonych szkód. Taką nadzieję daje deklaracja

o publikacji wyroków Trybunału Konstytucyjnego. Premierowi życzymy powodzenia.

Każda władza się zużywa. Jesteśmy podmęczeni” to kolejne stwierdzenie w wywiadzie z Premierem Jarosławem Gowinem. Mamy nadzieję, że jest to rzeczy-wiście tylko chwilowe podmęczenie a nie zniechęcenie wynikające z informacji Premiera Mateusza Morawieckiego, że „nagród nie będzie”. Bo przecież „patrioci szlachetnego sortu”, dla których dobro Naszej Ojczyzny jest najważniejsze, mogą jej służyć nawet pro publico bono.

Komentarz Unii Pracy w Opolu

Kategoria: Uncategorized